martie 03 2022 0Comment
colectare deseuri constructii

Protectia mediului inconjurator prin colectare deseuri constructii de la domiciliu

In ceea ce priveste renovarea unui apartament sau a unei locuinte, exista putine persoane care solicita autorizatie pentru a efectua cateva modificari asupra locuintei. Chiar daca renovarea nu include foarte multe modificari, este important ca deseurile provenite de la materialele de constructie folosite sa nu fie aruncate oriunde. Printr-o simpla cerere, se poate solicita serviciul de colectare deseuri constructii de la domiciliu. In urma acestei cereri, echipa unei firme de salubrizare va colecta molozul exact de la domiciliu, iar in acest mod se contribuie la protectia mediului.

Interdictii in ceea ce priveste aruncarea deseurilor

Deseurile provenite de pe urma constructiilor trebuie colectate mereu in spatii special amenajate. De aceea, nu este recomandata aruncarea molozului in recipiente de colectare care sunt destinate deseurilor menajere. Deseurile provenite din constructii si renovari pot distruge recipientele de colectare, autogunoiera sau sistemul hidraulic de compactare al acesteia. Prin urmare, este foarte importanta o colectare deseuri constructii de la domiciliu din partea companiilor de salubrizare din zona.

Pe de alta parte, aruncarea si abandonarea molozului pe domeniul public sau pe terenurile virane pot avea ca si consecinta poluarea mediului inconjurator. Ca si masura de preventie in acest sens, s-au implementat amenzi care pot atinge suma de 1500 de lei pentru persoanele fizice si 2500 de lei pentru persoanele juridice.

Cat costa sa debarasezi deseurile din constructii?

In cazul in care renovarile sau proiectele de constructii sunt efectuate fara autorizatie, stabilirea pretului pentru colectare deseuri constructii de la domiciliu este stabilit de catre echipa de salubritate. Spre exemplu, pretul pentru colectarea, transportul si depozitarea unui metru cub de deseuri din constructii costa 250 de lei, inclusiv TVA. Acest pret este stabilit de catre o companie de salubritate din Romania si se aplica pentru 20-25 de saci de moloz. In orice caz, serviciile de colectare a deseurilor provenite din constructii pot fi accesate la preturi foarte accesibile. Alege acest tip de serviciu pentru a preveni poluarea mediului inconjurator.

admin

Write a Reply or Comment